Palkitulle kuivurille patentti 30.6.2016

Patentoitu Viljakas-kuivuri on esittelyssä Oripään OKRA-maatalousnäyttelyssä 6.–9.7. (sisäosasto, F 84). Viljakas-kuivurissa yhdistyy aurinkoenergian ja tekniikan innovatiivinen hyödyntäminen. Kuivurilla voidaan monipuolistaa viljelyä ja säästää merkittävästi kuivauksen energiakuluissa.

Aurinkoenergiaa, uutta tekniikkaa ja viljelyn monipuolistamista

Viljakas-kuivuri hyödyntää kuivauksessa aurinkoenergiaa, joka otetaan talteen aurinkokeräimillä. Lisäksi kuivurin automatiikka optimoi lämmön sekä kierrättää ja puhdistaa viljan.

”Viljakas-kuivurilla voidaan saavuttaa jopa 90 %:n säästö kuivauksen energiakustannuksissa. Lisäksi keskeinen ero isoihin öljykuivureihin verrattuna on, että Viljakkaalla pystytään kuivaamaan myös pieniä eriä ja erikoiskasveja. Erikoiskasvit edelleen tehostavat viljelyä niiden paremman myyntiarvon ansiosta”, Viljakas-kuivurin kehittäjä, Jorma Marttila sanoo.

Viljakkaalla voi kuivata kaikkea viljaa. Erityisen hyvin se soveltuu luomuviljan, erikoiskasvien, siemenviljan ja leipäviljan kuivaukseen. Se sopii pienille ja keskisuurille tiloille sekä suurten tilojen lisäkapasiteetiksi.

Viljakas-kuivurille on myönnetty patentti 30.6.2016. Kuivuri palkittiin myös Vuoden 2014 EnergiaOivalluksena ja Maaseudun tulevaisuuden tekijä 2015 -finalistina. Lisätietoa kuivurista saa osoitteesta www.viljakas.fi.

Lisätiedot:

Jorma Marttila, keksijä, maatalousyrittäjä, puh. 0400 155 922, viljakas@viljakas.fi
Susanna Hämäläinen, tiedottaja, puh. 040 5881 368, viestinta@viljakas.fi