Viljakkaan tarina

Maanviljelijä Jorma Marttila sai tarpeekseen syksyisenä 90-luvun iltana. Eikö viljankuivausta voi tehdä paljon helpomminkin kuin lapiolla käännellen? Hän oli aina pitänyt kylmäilmakuivausta erinomaisena valintana sen ekologisuuden ja edullisuuden ansiosta – miksi käyttäisimme öljyä, kun aurinko paistaa taivaalla.

Perinteisessä muodossaan kylmäilmakuivaus sisältää kuitenkin ongelmia, joita keksijä ei saanut mielestään maanviljelijä-yrittäjän töissään. Mies sisuuntui ja päätti kehittää kuivurin, joka ratkaisee nämä haasteet: vilja pitää saada kuivauksen aikana tehokkaasti liikkumaan ja roskista puhtaaksi. Samalla ominaisuuksiltaan uudenlainen kuivuri voisi tarjota mahdollisuuden viljelyn monipuolistamiseen.

Perheen vanhin tytär Susanna iloitsi 5-vuotiaana päästessään mukaan naulaamaan isänsä työmaalle. Tuolloin hän ei vielä arvannut, että työmaa oli alkua uuden kauden kuivurin tarinalle, jota hän pääsee myöhemmin perheensä kanssa kirjoittamaan.

Keksijän päämäärätietoisuudella, vuosien tuotekehitystyöllä ja osaavien ihmisten ammattitaidolla syntyi innovaatio: Viljakas-kuivuri. Patentoitu kuivuri on ensimmäinen laatuaan, jossa on yhdistetty aurinkoenergian ja teknologian edistyksellinen hyödyntäminen ekologisen sekä kannattavan maanviljelyn mahdollistamiseksi. Yhteistyön merkitys näkyy myös tuotteen valmistusketjussa paikallisten yritysten ja asiantuntijoiden työssä.

Vuonna 2017 perustettu Viljakas Oy on perheyritys, joka tähtää korkealle: kestävän ruuantuotannon rakentamiseen maailman mittapuulla.


Kuvassa ovat Viljakas Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Marttila, viestinnästä ja markkinoinnista vastaavat Susanna Hämäläinen ja Tuulia Marttila, toimitusjohtaja, maanviljelijä ja Viljakas-kuivurin kehittäjä Jorma Marttila sekä viestinnän ja markkinoinnin vastaava Pauliina Marttila.


Perheyrityksemme missio, visio ja arvot

Missiomme on luoda ekologista ja kannattavaa maataloutta. Visiomme on tehdä ruuantuotannosta kestävää. Arvomme ovat:

Asiantuntemus
Olemme asiantuntijoiden tiimi ja maanviljelysalan edelläkävijöitä. Kehitämme osaamistamme ja toimintaamme aktiivisesti.
Kunnioitus
Kaiken toimintamme lähtökohtana on kunnioitus. Työskentelemme vastuullisesti sekä pidämme huolta hyvästä tiimihengestä ja avoimesta yrityskulttuurista.
Ketteryys
Toimimme joustavasti ja meihin on helppo olla yhteydessä. Meillä on valmiudet vastata asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Ota meihin yhteyttä.