Keitä me olemme?

Olemme pohjoispohjanmaalainen perheyritys Viljakas Oy: Jorma, Juhani, Susanna, Tuulia, Pauliina ja Antti. Meillä on vahvaa osaamista niin maanviljelystä, tuotekehityksestä kuin viestinnästäkin. Viljakas-kuivurien valmistuksessa on mukana paikallisten yritysten tiivis yhteistyöketju. Yhteinen innostus ja arvomaailma kestävän maanviljelyn kehittämisessä vievät työtämme joka päivä eteenpäin.

Mistä kaikki lähti liikkeelle? Tutustu Viljakkaan tarinaan!

Viljakas-tiimi: Jorma Marttila, Tuulia Marttila, Pauliina Marttila, Antti Halonen, Susanna Hämäläinen ja Juhani Marttila.

Viljakkaan tarina

Maanviljelijä Jorma Marttila sai tarpeekseen syksyisenä 90-luvun iltana. Eikö viljankuivausta voisi tehdä helpomminkin kuin lapiolla käännellen? Hän oli aina pitänyt kylmäilmakuivausta oivana valintana sen ekologisuuden ja edullisuuden ansiosta – miksi käyttää öljyä, kun aurinko paistaa taivaalla. Perinteisessä muodossaan kylmäilmakuivaus sisältää kuitenkin haasteita, joita yrittäjä ei saanut mielestään. Idea paremmasta viljankuivurista lähti hautumaan.

Yrittäjäisä ja 5-vuotias apuri rakentavat perinteistä kylmäilmakuivuria 1990-luvulla. Tuolloin kuivauksessa ei vielä ollut mukana tekniikkaa, mutta idea paremmasta viljankuivurista lähti jo hautumaan.

Perheen vanhin tytär, Susanna, iloitsi 5-vuotiaana päästessään avuksi naulaamaan kotitilansa työmaalle. Aurinko paistoi ja naulat upposivat lankkuihin. Tuolloin hän ei kuitenkaan arvannut, että työmaa oli alkua uuden kauden kuivurin tarinalle, jota hän ryhtyy myöhemmin perheensä kanssa rakentamaan.

Vuodet vaihtuivat ja markkinoilta puuttui yhä maanviljelijän kaipaama tuote. Mies sisuuntui: On aika tehdä se itse – kuivuri, joka ratkaisee perinteisen kylmäilmakuivauksen ongelmat. Vilja pitää saada kuivauksen aikana tehokkaasti liikkumaan ja roskista puhtaaksi. Samalla ominaisuuksiltaan kehittyneempi ja myös pienille erille sopiva kuivuri tarjoaisi mahdollisuuden viljelyn monipuolistamiseen.

Keksijän päämäärätietoisuudella, vuosien tuotekehitystyöllä ja osaavien ihmisten ammattitaidolla syntyi innovaatio: Patentoitu Viljakas on ensimmäinen automatisoitu aurinkoenergiaa hyödyntävä viljankuivuri. Ekologisen ja kannattavan maatalouden kuivuri.

Matkan varrella myös muut perheen lapset, Juhani, Tuulia ja Pauliina, innostuivat yrittäjyyden mahdollisuuksista – viestinnän, myynnin ja projektin johtamisen taidoille on käyttöä! Muutama vuosi myöhemmin oli kunnia päästä kutsumaan joukkoon uusi ydintiimin jäsen: Antti Halonen Lapinlahdelta. Yhteinen innostus ja arvomaailma vievät työtä joka päivä eteenpäin.

Vuonna 2017 perustettu Viljakas Oy on perheyritys, joka tähtää korkealle: kestävän ruuantuotannon rakentamiseen maailman mittapuulla.


Perheyrityksemme missio, visio ja arvot

Missiomme on luoda ekologista ja kannattavaa maataloutta. Visiomme on tehdä ruuantuotannosta kestävää. Meille tärkeitä arvoja ovat:

Asiantuntemus
Olemme asiantuntijoiden tiimi ja maanviljelysalan edelläkävijöitä. Kehitämme osaamistamme, työtämme ja tuotettamme.
Kunnioitus
Kaiken toimintamme lähtökohtana on kunnioitus. Pidämme huolta ja välitämme.
Ketteryys
Viestimme avoimesti ja toimimme joustavasti. Meillä on valmiudet vastata erilaisiin tarpeisiin.

Ota meihin yhteyttä.