Automatisoitu aurinkoenergiaa hyödyntävä kuivuri luomu- ja erikoiskasveille

Viljakas Oy tuo markkinoille uuden liikuteltavan viljankuivurin, joka julkistetaan Oripään OKRA-maatalousnäyttelyssä 4.–7.7.2018 (ulkoalue, C449). Automatisoitu, aurinkoenergiaa hyödyntävä Viljakas soveltuu erityisesti erikoiskasvien, piensiementen ja luomun kuivaukseen.

“Ekologinen Viljakas-konttikuivuri on ketterä käyttää, ja sen liikuteltavuuden ansiosta kuivausprosessin voi aloittaa vaikka suoraan pellolta. Se sopii erinomaisesti myös pienille erille sekä yhteiskäyttöön tai vuokrakuivuriksi”, kuivurin kehittäjä, Viljakas Oy:n toimitusjohtaja Jorma Marttila kertoo.

Kuivauksen laatua ja kannattavuutta lisäävät Viljakkaan energiatehokkuus sekä viljan jatkuva liike ja tehokas puhdistus kuivausprosessissa. Kuivuriin voidaan yhdistää lisälämpöä kuivauksen tehostamiseksi.

Viljakas-konttikuivuria on saatavilla 13 m³:n ja 23 m³:n kapasiteettisina. Lisäksi yritys valmistaa rakennuksen sisään koottavia Viljakas-elementtikuivureita (35 m³). Molemmissa kuivurimalleissa on joustava täyttöaste.

Tunnustusta ekologiselle kuivurikeksinnölle

Vuonna 2017 perustettu perheyritys Viljakas Oy on saanut tunnustusta patentoidusta kuivurikeksinnöstään jo sen tuotekehitysvaiheessa. Kuivuri on palkittu Vuoden EnergiaOivallus -kilpailun voittajana ja Maaseudun tulevaisuuden tekijä -finalistina. Yritys valittiin myös mukaan Kasvu Openin Maaseudun kasvupolulle 2018 maaseudun kasvupotentiaalisimpien yritysten joukkoon.

Viljakas-kuivureita valmistaa perheyritys Viljakas Oy, jonka tavoitteena on luoda maanviljelyksestä ekologista ja kannattavaa. Tutustu tarinaamme lisää osoitteessa https://viljakas.fi/yritys/

Viljakas-konttikuivuri ensiesittelyssä Okra-maatalousnäyttelyssä 2018

Lisätiedot

Susanna Hämäläinen
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Viljakas Oy
puh. 040 588 1368
info@viljakas.fi
www.viljakas.fi

Uusi liikuteltava Viljakas-konttikuivuri ensiesittelyssä Okrassa